Clowns door de eeuwen heen

Clowns, ze stalen de harten van velen.

Er zijn legio beroemde clowns, bijvoorbeeld Pierrot de trieste clown ontstaan uit de Italiaanse Commedia dell’arte rond 1567 en Alexander Popov de Russische clown die halverwege de vorige eeuw furore maakte en grote successen behaalde.

Nederland kende sinds het einde van de vijftiger jaren Pipo de Clown, vertolkt door Cor Witschge.
Dan is er ook nog de Nar, een grappenmaker aan de vorstenhoven van de middeleeuwen. Deze vinden we nog terug op het kaartspel.

Dit zijn de clowns die het goed met ons menen maar er zijn er ook andere.
Vele horror verhalen laten clowns zien die we niet graag in het donker zouden tegenkomen.
Pennywise, de duivelse clown uit It bijvoorbeeld of Batman’s Joker, ook zo’n lekkertje met een criminele achtergrond en er op uit om slachtoffers te maken.

De gevestigde orde van “goede”clowns begint uit te sterven of gaat zo langzamerhand met pensioen. Dat is jammer want deze potsenmakers maakten het leven op bepaalde momenten zonder enige bijbedoeling vrolijk. Deze clowns hadden er hun beroep van gemaakt mensen te laten lachen en … lachen is gezond.

Op dit moment zijn er een aantal clowns opgestaan die het minder goed met mensen bedoelen.
Poetin, de bejaarde Kremlin clown uit Rusland. Deze potsenmaker heeft de koude oorlog weer hersteld, begint weer te donderen in Oekraïne en gooit in Syrië dagelijks driftig bommentapijten uit over Aleppo alwaar er zowat geen medische zorg meer voor handen is en dagelijks vrouwen en kinderen het slachtoffer zijn.

MAAR… het kan nog erger!

Dé topclown die op dit moment de wereld probeert te overheersen, een soort kruising tussen Pennywise en de Joker, zeg maar!
Een belachelijke figuur die elke keer als hij zijn mond opent laat zien ‘braindead’ te zijn. Een schreeuwer die alleen maar met het vele geld (zo ‘n 7 miljard) dat hij nooit met werken alleen verdiend kan hebben campagne voert voor het Amerikaanse presidentsschap.

Juist! Donald Trump!
Een idioot van de eerste orde, een racist en een vuilbek, een leugenaar en doomsday clown!

Wat wordt er van de wereld als deze gevaarlijke persoon met dubbele agenda daadwerkelijk tot president gekozen wordt. Wellicht is de derde wereldoorlog dan een feit.
Het enige wat in de media verschijnt zijn belachelijke en bezwarende uitspraken om het democratische kamp mee te bestoken. Iets zinnigs heeft deze buffoon niet te melden. Het enige dat we van hem kennen is dat alle vreemdelingen het land uit moeten en dat er meer bewapening moet komen. Van dat laatste zien we de laatste jaren duidelijk waar dat toe leidt.
Diezelfde Trump wil van het akkoord met Iran af en als klap op de vuurpijl wil hij de NAVO opdoeken!

Volgens Trump’s laatste uitspraken heeft Obama IS opgericht en heeft Clinton geholpen!
In hoeverre kunnen we een land nog vertrouwen waar een horrorclown als Trump aan het roer zou staan met die ene rode knop?
Misschien krijgen onheilsprofeten als Harold Camping, die jaarlijks data lijken te prikken over wanneer de aarde nu werkelijk vergaan zal, alsnog gelijk.

Hopelijk is de hype rond Trump slechts tijdelijk en zijn er voldoende Amerikanen met gezond verstand om de opmars van deze onderdaan van Satan bijtijds te stoppen!

clown