Capitol Hill Down!

Vier jaar heeft de VS er over gedaan de ware aard van hun horror president, de primaat Donald J. Trump te onderkennen.

Op 06 jan. 2021 werd de VS er zich pijnlijk van bewust welk een monster ze had gecreëerd.
Een monster dat zich via leugens, oorlogsretoriek en intimidatie tegen politieke kopstukken een weg vocht door de Amerikaanse politiek die zijn val in nov. 2020 inluidde.
Trump gebruikte ongeveer dezelfde tactieken als Adolf Hitler  in 1930 om de massa op zijn hand te krijgen en leek in hetzelfde voetspoor te willen lopen, maar bleek gelukkigerwijs minder succesvol.
Hitler had waarschijnlijk meer hersens of betere adviseurs om zijn terreur te verwezenlijken.
Trump lijkt eerder een ontevreden kleuter die niet meer verstandelijke capaciteiten heeft dan een punaise.
De dikke treiterkop van de lagere school, die iedereen wel kent, is hij nooit ontgroeid. Een doodordinaire maffiabaas uit op macht.

Verbazend dat deze man in cowboyland nog steeds verticaal staat. De triggerhappy yankees hebben ten slotte al twee keer eerder een president om zeep geholpen.
In 1865 werd de meest geliefde president Abraham Lincoln tijdens een theaterbezoek door het hoofd geschoten en in 1963 was president John F. Kennedy tijdens een rondrit in Dallas Texas aan de beurt. In 1968 werd ook broer Robert F. Kennedy vermoord, maar ja, dit was geen president.
Dus, waarom Trump er nog is, is mij een raadsel. Had hem op zijn minst het Witte Huis uitgekiept zodat de enorme schade die deze narcistische criminele maffiabaas wereldwijd heeft aangericht binnen de perken was gebleven.
Er waren de afgelopen vier jaar voldoende tekenen aan de wand dat deze incompetente klojo meer schade dan goed veroorzaakte.

Trump heeft de gehele trukendoos van leugens, bedreigingen, intimidatie en agressie ingezet om te voorkomen dat hij op 20 jan. 2021 het Witte Huis zou moeten verlaten, vermoedelijk achtervolgd door rechtszaken en schuldeisers.
Tja, eens ben je niet meer onschendbaar, en niet meer dan een gewone lul als ieder ander.

Intimidatie en dreigementen waren vooral onder meer gericht aan het adres van collega republikein Brad Raffensperger de staatssecretaris van Georgia die stelselmatig onder druk van Trump kwam te staan om 11780 stemmen te vinden om Georgia te winnen en zodoende de verkiezingsuitslag te keren.
Raffensperger hield zijn poot stijf tegen deze list en bedrog en gaf niet toe. Chapeau voor deze man!

Het schier onmogelijke geschiedde op 06 jan. 2021, de dag dat Joseph R. Biden jr. officieel te horen zou krijgen van het congres dat hij de 46e president van de VS zou zijn voor de komende vier jaar.

Op 06 jan. 2021 werd het centrum van de macht in Washington DC, het Capitool, aangevallen door enkele tienduizenden losgeslagen apen in navolging van een oproep van Donald Trump en zijn schreeuwerige trawanten als Rudy Giuliani en Donald Trump jr. tijdens een bijeenkomst in Georgia. De razende hersenloze gebrainwashte bende gaf gehoor.
Het schoelie en tuig overrompelde de aanwezige politie en drong de senaat binnen door ramen in te slaan en deuren te forceren.

Dit was niet meer gebeurd sinds 1814 toen de Engelsen het Capitool is de as legden tijdens de Engels-Amerikaanse oorlog 1812-1814.

En de hele wereld zag toe hoe een land, waar altijd naar opgekeken werd als zijnde de grootste en meest veilige democratie ter wereld, belachelijk makkelijk onder de voet werd gelopen door een wilde horde terroristen,van eigen bodem.
Hoe gemakkelijk deze losgeslagen bende getooid met Trump- en confederatievlaggen het centrum van de democratie kon binnendringen en in bezit kon nemen terwijl de politie en national guard uren op zich lieten wachten, is op zijn minst opzienbarend te noemen in een land dat zich graag profileert als het veiligste land ter wereld. Waren het Black Lives Matter geweest was er vermoedelijk heel anders gereageerd.

Eenmaal binnen moesten agenten rennen voor hun leven en werd zelfs het kantoor van Nancy Pelosi, de leider van de democraten in het Huis van Afgevaardigden bezoedeld. Een aantal van deze terroristen staat met volle tronie op de foto en de hoop is nu dat de FBI deze creaturen snel identificeert en te grazen neemt. Er zijn zelfs pijpbommen gevonden waardoor het allemaal nog veel erger had kunnen aflopen.
Vier doden zijn er te betreuren, tezamen met een enorme puinhoop en schade.
Voor degenen die zich binnen verschanst hadden, moet deze situatie ontzettend angstwekkend geweest zijn.

De vraag rijst nu: is dit het einde van het Trump tijdperk of is dit nog maar het begin van nog veel meer cq. erger?
Nog 13 dagen heeft Trump de beschikking over de nucleaire codes tenzij, Vice President  Mike Pence het stokje overneemt en betere hersens aan de dag legt.

Hoe dan ook, Trumpty Dumpty has fallen! En de Retrumplicans hebben het nakijken, temeer nu Raphael Warnock en Jon Ossoff de twee overgebleven Senaatszetels innemen en daarmee een democratische meerderheid hebben door de democratische Vice President Kamala Harris.
De democraten hebben nu de president, Het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Oftewel, Full House!

Misschien dan nu naar vier jaar weer terug naar normaal?
Bewustzijn groeit langzaam. Laten we hopen dat de VS ontwaakt is.

Feitelijk heeft Trump met zijn retoriek en verzinsels de hele VS voor de rest van de wereld voor schut gezet.
Vertrouwen komt te voet maar gaat te paard!

Trump’s credo ‘We Make America Great Again’ is uitgedraaid op ‘We Break America Down!’

En dat is hem prima gelukt.
Zo gaat hij er de geschiedenisboeken mee in.

A downturn as a landslide.

En de volgens mij enige effectieve manier om van dit gespuis af te komen is de Maffia Way!
Oppakken, Vastzetten, Inmetselen en Vergeten.