Buma probeert krampachtig wurggreep kabinet te verdedigen

Tijdens het debat aangaande het regeerakkoord van Rutte III was het volkomen duidelijk, Jesse Klaver (Groen Links) heeft visie en viseerde, in alliantie met de andere oppositie partijen als de PVDA en de SP,  de problemen die aan de horizon schemeren voor de Nederlander op glasheldere wijze.

De eerlijkheid alsmede de per ongeluk niet vermelde BTW-verhoging in de supermarkt in de verkiezingsprogramma´s van de coalitie binnen de club van Rutte.

Sybrand Buma (CDA) kreeg natuurlijk ook het woord om de coalitieplannen waar hij deel van uitmaakt te verdedigen en begon een betoog over Maarten Luther. Hij leek het denken van deze idioot te verheerlijken.

Luther zou in de ogen van Buma het equivalent van Geert Wilders (PVV) – waar Buma vaak zo snerend over spreekt – moeten zijn, gezien Luther´s visie op de Islam, ware het niet dat deze door de paus geëxcommuniceerde Duitser het nog erger maakte en dan met name tegen Joden. Luther zou goed beschouwd als een racist moeten worden betiteld! Buma moet zich schamen deze denkwijze te verdedigen maar het zegt wel iets over de persoon Sybrand Buma zelf.

Ook zou volgens Luther een ongehoorzame burger die de regering niet als het werk van God zou zien het best geëlimineerd worden. Burgers met een eigen mening werden niet gewaardeerd. Buma zou niet misstaan in de tijdgeest van Luther, helaas voor Buma zit daar vijfhonderd jaar tussen. De mens ontwikkelt zich en daar is een woord voor bedacht, namelijk evolutie! Buma zou daar beter aan mee doen en niet halsstarrig vasthouden aan ideeën uit godzijdank lang vervlogen tijden, anders wordt het woord evolutie misschien ooit revolutie!

De immer zo welbespraakte Buma probeerde, op een toch voor zijn manier minder goed gebekte en haperende manier, tegen de oppositie en met name Klaver zijn gelijk te halen. Het is duidelijk dat een Buma garen spint bij het feit dat het CDA eindelijk weer eens wat zeggenschap heeft verworven door regeringsdeelname, maar de manier waarop is er een van arrogantie en onbegrip ten opzichte van de gewone kiezer. Alle standpunten van zijn oppositieperiode liggen blijkbaar ver achter hem en er is een bijna 180° draai waar te nemen. Als dat geen Bumor is.

Feit dat Buma iemand als Luther verheerlijkt stemt mij ernstig tot nadenken en het zeer aandachtig analyseren wat dit kabinetsbeleid voor de zwakkeren gaat inhouden zal terdege aan de orde zijn.
En aandacht is evident, ook voor het nieuwe kabinet! De eerste indruk zou de beste moeten zijn, maar de start is helaas al beneden alle peil.
Als je ziet wanneer de camera zich op dit neuzelende zootje focust wanneer Jesse Klaver aan het woord is, dan zie je een aantal ongeïnteresseerde apen met smartphones bezig, onderling grappen en snoepjes rond delen. Daar is het land nu dus van afhankelijk!

Een regering die maling heeft aan de burger en totaal niet geïnteresseerd is in de mening van tegenstanders. Jammer dat die tegenstanders er in zo´n grote getale zijn.

Kortom, Luthers!