Blunderend OM zou zelf verboden dienen te worden!

Het Openbaar Ministerie, in het kort OM, laat weer van zich spreken!

De voorbeelden zijn niet aan te slepen. De fuckups van het OM, iets dat zich ministerie noemt maar geenszins is, stapelen zich inmiddels torenhoog op. Een hopeloos clubje, aangestuurd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid en vallend onder Grapperhaus.
Zijn we van de ene blunder nog niet bekomen, hebben ze daar de volgende alweer klaar liggen.

Neem de zaak van politiemol Mark M. Het OM heeft zich hevig op de borst geklopt toen deze M. gepakt en vastgezet werd. Of de zaak Anne Faber.
Nu, door veelvuldige stommiteiten, loopt M. weer gewoon rond. Te laat verlenging van de aanhouding aangevraagd, hoe stom ben je dan?
Zou M. nog steeds in het land zijn als het OM er klaar voor is en de eigen puinzooi heeft opgeruimd?

Of zijn ze te druk met te proberen motorclubs als Satudarah te vervolgen en proberen te verbieden? Enkele rotte appels maken niet de hele mand slecht!

Paniekzaaierij in mijn ogen!

Dat motorclubs er een eigen hiërarchie op na houden is bekend. Studentenverenigingen hebben dat ook en ze maken veelvuldig gebruik van geweld!

Neem bijvoorbeeld Vindicat. Tijdens een ontgroeningsritueel van deze club werd er op het hoofd van een student gestaan, met een hersenbeschadiging tot gevolg.
Deze club is dan wel haar subsidies kwijt, maar wordt niet verboden.

Het lijkt erop dat het OM een heksenjacht op de motorclubs gestart is, vanuit het oogpunt dat de eigen naam gezuiverd moet worden door middel van klinkende resultaten. Het OM lijkt daarmee een eigen dictatuurtje te stichten. Of is het een rookgordijn dat de aandacht van de eigen onkunde moet verdoezelen?

Justitie is daar zo goed in, weet u wel!

Hadden ze beter in 1947 gedaan en de verantwoordelijken van de genocide in Indonesië berecht. Dit werd echter verzuimd!

Zoals bij de treinkaping bij de Punt door een groepje Zuid-Molukkers in 1977.
Dit was geen reddingsactie maar gewoon een ordinaire moordpartij in opdracht van Justitie!

Ik herinner het me nog als de dag van gister, de starfighters die de trein onder vuur namen.  Schrijver is een stukje ouder en heeft derhalve de seventies zeer bewust meegemaakt. Ik zie de onderhandelingen door Manusama,  president van de RMS in ballingschap, nog steeds voor me.
En inderdaad, nu dat verhaal weer in de aandacht van de media staat, wil ik daar toch mijn mening over ventileren.
Dries van Acht was ten tijde van het gebeuren minister van Justitie in het kabinet van Joop den Uyl en ik houd hem met zijn zuinige smoelwerk nog steeds verantwoordelijk voor deze onnodige slachtpartij!
Dit was tevens de tijd van het einde van wat ik ondervond, de fijne seventies.

Christelijk? My ass!

De Nederlandse regering heeft de Molukkers, die vochten aan Nederlandse zijde in het toenmalige KNIL, gewoon aan hun lot overgelaten en schandalig behandeld. Geen wonder dat deze mensen boos waren.
In het verleden veel vrienden gehad onder Ambonezen op onder meer de Driesprong in Breda, gewoon geweldige mensen!

Nee, Justitie en dan met name het OM laat nogal steken vallen. Dit kunnen ze zich in het geheel niet permiteren!
Het lijkt alsof er een generatie aan prutsers is opgestaan die het allemaal niet meer zo nauw neemt en zorgvuldigheid verafschuwt.
En er lijken bij het OM meer rotte appels te circuleren dan bij de motorclubs!

Als je de fouten die gemaakt worden bekijkt, de gevaarlijke idioten die door deze stommiteiten los rondlopen en de onnodige doden die er door politiegeweld vallen de laatste tien jaar, zou je kunnen zeggen: het OM is een gevaarlijke kliek die een risico vormt voor onze veiligheid. De Nederlandse rechtsstaat is een mooie knoeiboel!

Oppakken en vervolgen.

Beter nog: VERBIEDEN!