Bewijs van genocide geleverd!

Poetin ziet “definitief” einde van de oorlog in het vernietigen van de Oekraïense staat – ISW

ZATERDAG 6 JULI 2024, 06:04
Poetin ziet definitief einde van oorlog in het vernietigen van de Oekraïense staat – ISW
POETIN. STOCK FOTO: GETTY IMAGES

De verklaringen van de Russische leider Vladimir Poetin hebben aangegeven dat hij het over niets anders eens wil worden dan het vernietigen van de Oekraïense staat en identiteit.

Bron: Instituut voor de Studie van de Oorlog (ISW)

Details: Op 5 juli, tijdens een ontmoeting met de Hongaarse premier Viktor Orbán, verwierp de Russische leider Vladimir Poetin resoluut het idee van een onderhandeld staakt-het-vuren, en pleitte in plaats daarvan voor een definitieve beëindiging van de oorlog die de Oekraïense soevereiniteit zou uitwissen. Poetin benadrukte dat een tijdelijke wapenstilstand Oekraïne alleen in staat zou stellen zich te hergroeperen en te herbewapenen, en drong aan op een alomvattend en onomkeerbaar einde van het conflict.

De retoriek en eisen van Poetin benadrukken zijn weigering om genoegen te nemen met minder dan de totale ontmanteling van de Oekraïense staat en nationale identiteit. Zijn voorwaarden omvatten de overdracht van aanzienlijke Oekraïense gebieden en de volledige overgave van het Oekraïense leger als voorwaarden voor vredesbesprekingen.

Bovendien ziet Poetin de capitulatie van Oekraïne waarschijnlijk als een middel om zijn democratisch gekozen regering omver te werpen en te vervangen door een pro-Russische regering die aansluit bij zijn strategische belangen.

Om de doelstellingen van Poetin te dwarsbomen, moet Oekraïne zijn tegenoffensieve operaties voortzetten die gericht zijn op het heroveren van belangrijke gebieden. De internationale gemeenschap, met name de westerse bondgenoten, moeten hun steun versnellen om de militaire inspanningen van Oekraïne kracht bij te zetten. Deze robuuste hulp is van vitaal belang om de plannen van Poetin te verstoren, het conflict te verkorten en een vredesregeling te bereiken die de soevereiniteit van Oekraïne respecteert en voldoet aan de verwachtingen van zijn mondiale partners.

Om de belangrijkste punten van het ISW van 5 juli te citeren:

 • De Russische leider Vladimir Poetin gebruikte een ontmoeting met de Hongaarse premier Viktor Orbán op 5 juli om zich helemaal te verzetten tegen een onderhandeld staakt-het-vuren en sprak zijn toezegging uit om een “definitief” einde aan de oorlog na te streven dat zijn doel zou bereiken om de Oekraïense staat te vernietigen.
 • Poetin eist zowel de overgave van een aanzienlijk deel van het Oekraïense grondgebied en de bevolking aan de Russische bezetting als de Oekraïense militaire capitulatie voorafgaand aan onderhandelingen over een eindtoestand van de oorlog.
 • Oekraïense tegenoffensieve operaties die operationeel belangrijk grondgebied bevrijden, blijven de gezondste manier om het vertrouwen van Poetin in en zijn inzet voor zijn gewenste eindtoestand voor zijn aanvalsoorlog tegen Oekraïne te ondermijnen.
 • Poetins afwijzing van een staakt-het-vuren is in tegenspraak met de eerdere poging van het Kremlin om de verantwoordelijkheid voor onderhandelingen bij het Westen en Oekraïne te leggen.
 • Poetin probeerde Orbán af te schilderen als een EU-vertegenwoordiger die namens de EU kan spreken – een bewering die EU-functionarissen expliciet ontkenden.
 • Recente Russische binnenlandse peilingen suggereren dat de informatieoperaties van het Kremlin van invloed zijn op de binnenlandse Russische steun aan de oorlog in Oekraïne.
 • Deze Russische peilingen geven aan dat Russen die kritiek hebben op het verloop van de oorlog in Oekraïne de oorlog nog steeds steunen vanwege patriottisme en rechteloosheid.
 • Veel van Ruslands “niet-tegenstanders” van de oorlog hebben kritiek die parallel loopt met die van Russische ultranationalistische milbloggers, maar ze missen de nauwgezette aandacht van de ultranationalisten voor de oorlog en het verlangen naar politieke verandering ter ondersteuning van de Russische oorlogsdoelen.
 • Oekraïense troepen voerden op 4 en 5 juli succesvolle drone- en raketaanvallen uit op doelen in de oblasten Tambov en Rostov en de kraj Krasnodar.
 • Russische troepen zijn onlangs opgerukt in de buurt van Vovchansk, Toretsk en Donetsk City.
 • Ambtenaren van het Russische ministerie van Defensie (MoD) blijven zichzelf afschilderen als het bieden van adequate medische zorg en andere ondersteuning aan Russische soldaten die in Oekraïne hebben gevochten, te midden van aanhoudende kritiek dat het Russische militaire commando gewonde soldaten naar de frontlinie stuurt.

—————————

Lex talionis
in hostem omnia vici

Si vis pacem, para bellum
Slava Ukraini