Amerikaanse spelletjes!

De VS vragen Oekraïne om de aanvallen op de Russische energie-infrastructuur te stoppen – FT
Vertaling: EUROPESE PRAVDA , OEKRAÏENSE PRAVDA — VRIJDAG 22 MAART 2024, 10:56

De Financial Times heeft ontdekt dat de Verenigde Staten er naar verluidt bij Oekraïne op hebben aangedrongen de Russische olieraffinaderijen en andere energie-infrastructuurfaciliteiten niet te treffen, omdat zij bezorgd zijn dat dit zou kunnen leiden tot hogere energieprijzen en verdere escalatie.

Bron : Financial Times (FT) met verwijzing naar bronnen, geciteerd door de Europese Pravda

Details : De FT meldt dat zij met drie bronnen heeft gesproken op voorwaarde van anonimiteit. De waarschuwing aan Kiev werd vermoedelijk herhaaldelijk overgebracht aan topambtenaren van de veiligheidsdienst van Oekraïne en de defensie-inlichtingendienst van Oekraïne, die toezicht houden op de ontwikkelingsprogramma’s van Oekraïne voor onbemande aanvalsvoertuigen.

Eén bron zei dat het Witte Huis “steeds gefrustreerder” is over Oekraïense aanvallen op olieraffinaderijen, terminals en andere energie-infrastructuur in het westen van Rusland, die de Russische productie in dit gebied hebben beïnvloed.

Een van de redenen voor de Amerikaanse bezorgdheid is dat een daling van de Russische export zou kunnen leiden tot een mondiale stijging van de wereldprijzen, aangezien Rusland ondanks de sancties een van de grootste exporteurs blijft. De stijging van de brandstofprijzen zou de uitkomst van de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen kunnen beïnvloeden.

Washington is ook bezorgd dat Rusland als reactie op Oekraïense aanvallen schade zou kunnen aanrichten aan de energie-infrastructuur die belangrijk is voor westerse landen, zoals de pijpleiding die olie uit Kazachstan door Rusland pompt voor export naar de wereldmarkten.

In reactie op verzoeken om commentaar zei de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad dat de VS Oekraïense aanvallen op doelen in Rusland “niet aanmoedigen of mogelijk maken”. Er werd geen commentaar gegeven vanuit Kiev.

Woensdag bracht de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan een bezoek aan Kiev . Later zei de Amerikaanse ambassadeur dat er die dag in Kiev een bijeenkomst van nationale veiligheidsadviseurs van over de hele wereld was gehouden om de vredesformule van president Volodymyr Zelenskyy te bespreken.
Tijdens het bezoek verklaarde Sullivan dat de Verenigde Staten geloven in de overwinning van Oekraïne en riep hij de Oekraïners op om in de Verenigde Staten te geloven te midden van pogingen om een ​​cruciaal hulppakket voor Oekraïne goed te keuren.
(einde bericht EUROPESE PRAVDA , OEKRAÏENSE PRAVDA )

Persoonlijke noot:

Ik heb zeer weinig vertrouwen in zowel The New York Times als The Financial Times of de Washington Post of Fox News omdat zij naar mijn mening te vaak zowel sensatiegericht nepnieuws als ook onware informatie verstrekken.
Maar mocht het bovenstaande relaas enige kern van waarheid bevatten dan hieronder mijn reactie daarop:

Hier zie je dat het er bij de Amerikanen hooguit op gericht is de eigen belangen te dekken.
Oekraïne wordt aangevallen maar mag niet buiten de eigen grenzen aanvallen.
Wat dan, de andere wang toekeren?
Oekraïne wordt onder luid geroep geholpen zolang als nodig is, niet dus!
Oekraïne doet wat elk normaal land in de verdediging zou doen, de economie van de vijand schaden en wordt nu teruggefloten omdat de Amerikanen vinden dat dat ongezond is voor de wereldmarkt?
Beste VS wat dat betreft sta ik achter de woorden van Medvedev: tegen de vijand is alles geoorloofd.

Laat de Amerikanen alsjeblieft thuis blijven en hun eigen besognes oplossen.
Het wereldleiderschap van de VS kan zo langzamerhand als een lachertje beschouwd worden.
Het grondgebied van Oekraïne en wanneer ook van Europa dient te worden verdedigd met ALLE voor handen zijnde middelen en potentieel beschikbare doelen.
Daarbij zijn aanvallen op olieraffinaderijen juist een zeer goed pijnpunt en legitiem doel om de oorlogskas van de vijand te schaden.
Dat de Amerikanen zich nu zoals gesuggereerd denken te bemoeien met hoe een souverein land zijn eigen bescherming kleur geeft is voor mij een gotspe!

De Amerikaanse arrogantie stijgt hier voor mij alle grenzen te buiten.
In hostem omnia vici!
De Amerikanen denken in al hun naïviteit dat de aan Poetin opgelegde sancties de oplossing zijn.
Hoe dom ben je als je goed om je heen kijkt?
Die sancties hebben op dit moment nagenoeg niet of nauwelijks effect.
De Russen vreten nog steeds Amerikaanse hamburgers en hun raketten zitten vol Amerikaanse onderdelen!
De Russische economie groeit gestaag en daarmee ook in belangrijke mate Poetins oorlogskas.

Het is belachelijk om aan de ene kant te zeggen dat dit conflict zo snel mogelijk door Oekraïne gewonnen moet worden terwijl je aan de andere kant het land de broodnodige hulp ontzegt en Oekraïne aan handen en voeten denkt te kunnen binden.
De VS is in mijn ogen een hypocriete bende die met een grote mond denkt krampachtig het wereldleiderschap in stand te houden maar hun daden vertellen een heel ander verhaal.
Het wordt nogal doorzichtig wanneer het verhaal van de Financial Times werkelijke berichtgeving zou behelzen.

Ik herinner nogmaals aan het Memorandum van Boedapest in 1994 waaraan de VS zich gecommitteerd heeft.
Oekraïne heeft haar kernwapens opgezegd in ruil voor bescherming tegen met name Rusland in opdracht van de VS.
Wanneer gaat de VS zich aan dit verdrag houden?
Met een grote mond alleen kom je er niet.
De Amerikaanse steun staat wat bbp. betreft ten opzichte van Europese landen en Baltische Staten op naar ik meen een schamele 36e plaats.
Het totale bedrag aan Amerikaanse steun aan Oekraïne is misschien hoog maar per hoofd van de bevolking hooguit een druppel op een gloeiende plaat.
Europa en vooral de Baltische Staten doen veel beter.

De feiten op een rij.

Oekraïne wordt binnengevallen door een enorme troepenmacht die dacht binnen een aantal dagen Kyiv in te nemen en de regering te vervangen.
Het Oekraïense leger heeft zich op een magnifieke manier ontwikkelt en houdt Poetin nu al sinds het derde jaar op de drempel.
Dit gepaard gaande met onvoorstelbare aantallen doden aan beide zijden.

Er wordt heel hard oh en ah geroepen als Oekraïne laat zien waar het toe in staat is.
Echter, op het moment dat de troepenovermacht van de Ruskie de overhand lijkt te kunnen krijgen doordat wapenleveranties achter blijven en Oekraïne straks misschien de Rus moet tegenhouden door middel van het gooien van modder, terwijl de Rus met kapitalen aan raketten veelal van buiten de Oekraïense complete burgersteden en dorpen platgooit, dan hanteer je alle mogelijke middelen om de vijand pijn te doen en te vertragen.
Ik refereer aan de laatste aanval van de Russen op Kyiv eerder deze week waar er voor 400.000.000 dollar aan raketten door Poetin werd geïnverteerd. En de aanval op vrijdag op Zaporizja.

De hypocriete houding van de VS mag, naar ik hoop compleet genegeerd worden.
Zolang het doel naar een mogelijke overwinning kan leiden is ALLES totaal gepermitteerd!
Evenals de houding van Duitsland bij het Taurus dossier waarbij Scholz stelselmatig blijft weigeren te leveren terwijl alle experts het erover eens zijn dat dit het conflict kan verkorten doordat het de mogelijke verovering van de Krim dichterbij brengt.
Temeer ook omdat Oekraïne de angst bij Scholz heeft weggenomen door te zeggen dat Taurus puur en alleen op Oekraïens grondgebied zal worden ingezet.

Ook de F16’s blijven op de lange baan geschoven worden en hoe Oekraïne zich ook verdedigd mag ze zich dan niet buiten de grenzen bewegen, zoals Rusland doet?
Persoonlijk zou ik groot voorstander zijn van het bombarderen van Moskou en het vernietigen van de idiote torentjes van het Kremlin.
Laat de boodschap duidelijk zijn!

Kom niet met een verhaal dat je steunt zolang het nodig is om de overwinning te behalen als je overal maar restricties aan verbind en zaken ondermijnd.
Oorlog is vies, de Russen vechten zeer vies en de verdediging mag even vies zijn.
Gelijke munt! Wordt de vijand! De rem moet eraf!
Het is van het grootste belang dat Europa volwassen wordt en enorm opschaalt met betrekking tot wapenindustrie.
We zijn te braaf, te geciviliseerd, naïef en te goed van vertrouwen geweest, laat dit een wake up call zijn.

Het bezopen verhaal van de VS raakt kant noch wal.
Dit is misschien het gevolg van een VS die totaal geen ervaring heeft in een oorlog als deze waarin je je eigen huis en haard ten koste van alles moet verdedigen tegen een vijand die vele malen groter is.
In het enige voorbeeld dat ik zou kunnen aanhalen reden de Amerikanen nog met paard en kar in de onafhankelijkheidsoorlog van 19 apr 1775 – 3 sep 1783.
Voorts is over algemeen de VS de aanvaller in conflicten en is het in die oorlogen over het algemeen niet heel succesvol.

Het handelt zich hier om een verdedigingsoorlog van ongekende schaal en het enige waar de VS mee bezig lijkt zijn onderlinge twisten tussen onzinnige clowns, gezeur om financiën en het veilig stellen van de eigen belangen.
Dit soort egoïstisch protectionisme laten we beter waar het hoort, aan de overzijde van de plas.
Oorlog is een dure business, dat wist Napoleon al.
Je moet je afvragen wat democratie en vrijheid je waard is.

Europa moet zo snel mogelijk een wapenindustrie op poten krijgen en negeren dat er stemmen zijn die Oekraïne aan handen en voeten willen binden waardoor ze de capaciteiten van Oekraïne om het momentum in het conflict te behalen belemmeren.
Door het getalm en stelselmatig onthouden aan wat nodig is neemt Poetin nu de gelegenheid ter hand om een troepenmacht van 100.000 man op te bouwen.
De VS zou zich diep moeten schamen voor de dubbele agenda als het door de Financial Times op waarheid zou berusten!
Het is hooguit Poetin in de kaart spelen!
Bedankt VS!
Gelukkig is in Rusland de rot van binnenuit tot uiting gekomen.

Helaas zou de aanval van vrijdag op bezoekers van het concert gebouw in Mokou volgens de HUR. toe te schrijven zijn aan Poetin zelf als zijnde een provocatie om Oekraïne in een kwaad daglicht te zetten en vergelding te kunnen verantwoorden.

Lex talionis
in hostem omnia vici

Si vis pacem, para bellum

Slava Ukraini