Voyeurs van Nederland opgelet!

Als we de nieuwsgaring mogen geloven heeft RTL programmadirecteur, Peter van der  Vorst, na een aantal incidenten besloten dat voyeuristisch Nederland voorlopig op zijn c.q. haar handen zal moeten plaatsnemen.

De reality programma´s worden tot nader order geschrapt.

Wat een opluchting!

Programma’s onder de titel reality tv, die veelal door productiehuis Blue Circle worden gemaakt vertonen toch vaak wel zeer twijfelachtige metoo momenten.

De hersenloze ellende begon indertijd met Big Brother, liep langs Ex on the Beach en Temptation Island en strandde nu dus in de Villa.
Handtastelijkheden, ongewenste intimiteiten en aanrandingen waren, ook al niet in beeld gebracht, aan de orde van de dag.

Dat was wat blijkbaar door de wereldwijde voyeurs zeer gewaardeerd werd.
Misschien koop je beter zelf een leuk setje en kom je van die bank af.

Nee, geef wat camerageile leeghoofden een boel drank en prop ze ´s nachts bij elkaar in een villa en zie wat er van komt.
Een onuitsprekelijk oeverloze stompzinnigheid die erop gericht is om ellende binnen eventuele relaties van de aanwezigen o.i.d. te veroorzaken zodat de sensatiekijker zich kan vergapen aan deze crap zodat hij zijn eigen rotzooi even vergeet.
Op dat moment hoeft hij niet in zijn eigen spiegel te kijken.

De kijkers van deze laag-bij-de-grondse smurrie zullen naar alle aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vergelijkbaar zijn aan de types die de kijkfiles veroorzaken door bij een ongeval ongegeneerd te gaan filmen. Hulp verlenen laten ze liever aan een ander, die ze dan ook nog liefst voor de voeten lopen.

We leven in een ziekelijk tijdperk waarbij mensen elkaar alleen nog spreken via sociale media.
Stap eens een restaurant binnen en kijk eens rond. Wedden dat de helft van het aanwezige publiek met een telefoon in de hand zit?
Liefst koppels die elkaar blijkbaar niets meer te melden hebben. Mensen zijn tegenwoordig steeds meer individualistisch en zelfgericht, ook binnen een relatie.
Voor deze hersendode figuren zal het wel even slikken zijn dat het ranzige, platvloerse voyeurs-voer van de buis verdwijnt.

Oei oei, en nu staan die donkere tijden voor de kerst voor de deur, wat nu?
Misschien naar de speelgoedwinkel gespoed voor – in plaats van die zak chips voor op de bank – een gezelschapsspelletje voor op tafel.
Strippoker wellicht?