20 Maart 2019 Oorlogsverklaring aan Den Haag?

Als het aan mij zou liggen verklaar ik de oorlog aan Den Haag op 20 maart aanstaande. De dag van de provinciale verkiezingen zou de overduidelijke boodschap in zich moeten dragen dat we de politiek meer dan spuugzat zijn.

In de landen om ons heen, of het nu gaat om meer salaris, klimaat of welke ontevredenheid ten opzichte van de gevestigde orde, staan de gele hesjes op straat!
Kijk naar landen als Frankrijk, België maar ook verder weg als Hongarije of Venezuela of Polen en Algerije, allemaal landen waar het volk  massaal de straat op gaat omdat het er genoeg van heeft dat de gevestigde orde mooi weer speelt en de burger ongehoord in zijn sop gaar laat koken.
Wij hier in deze onbeduidende postzegel op de globe staan erbij en kijken ernaar. We zijn slap geworden. In de tijd van de gebroeders de Wit hadden we er allang een aantal gevierendeeld of hun ingewanden over het Binnenhof uitgesmeerd, maar we zijn te slap!
We zijn die VOC mentaliteit, zoals Balkenende destijds treffend te berde bracht, al lange tijd kwijt. Het vuur is er uit. En als het niet bij je zelf thuis is dan maakt het niet meer uit.
Het egoïsme en individualisme is hier in tegenstelling tot andere landen gemeengoed geworden alsof dat onze cultuur zou zijn. Lees de geschiedenis en word weer wie we feitelijk zijn in plaats van de kudde makke schapen die we lijken te zijn!

Het moge een zegen heten dat de jeugd in Nederland, doordrongen van de noodzaak, wél initiatieven toont, dit ondanks de belachelijke woorden van de kneuterige moraalridder Arie Slob, die predikte dat ze dat maar op zaterdag moesten doen. Laat hij ophouden te zeuren en het onderwijs uit het Slob trekken. Preken doe je in de kerk!
Om de kracht af te zwakken? Nee jongens, leg het land gewoon plat, dat snijdt tenminste hout!

In dat opzicht kunnen we nog leren van die Groningers die nu zo door Den Haag en de rest van Nederland in de kou gezet worden,

Zie hier en hier, hier en hier of hier en hier, ware het jou woning wat zou je dan doen?

De Slag bij Heiligerlee (Groningen)

  • 24 mei 1568
  • begin Tachtigjarige Oorlog
  • Spaanse leger tegen de Nederlanden (Staatse Geuzenleger)
  • Winnaar: de Nederlanden (Geuzenleger)

Voedselbanken puilen uit, migranten blijven maar komen en pikken banen en huizen in. Harry Jetten Potter van D66 maakt het alleen nog bonter door te stellen dat er 50.000 arbeidsmigranten hier naartoe moeten komen.
Terwijl het grootste leed wordt geleden in Groningen en Drenthe door de materiële schade maar vooral de geestelijke schade die deze mensen oplopen door toedoen van Den Haag.
Den Haag belooft koeien met gouden horens maar achteraf blijken het dode vogeltjes.
Wiebes, deze omhooggevallen egotripper staat vaak tegen de Groningers zijn zorgvuldig ingestudeerde kletspraat op te hangen, maar beseft zeer wel dat hij uitgerangeerd is.
Er komt geen duidelijk antwoord over het het wanneer en hoe de huizen van de Groningers gerepareerd of versterkt gaan worden terwijl het antwoord van Wiebes moet komen sinds een jaar geleden de NAM is buitengesloten.

In Drenthe lijken dezelfde perikelen te ontstaan door weliswaar kleine gasvelden, maar toch. Bij Jinek en Pauw zat vanavond het gedrochtje Jetta Klijnsma, de fuckup die in haar  huidige rol als commissaris van de Koning in de provincie Drenthe optrad. Ik vond haar nogal laconiek over de eventuele gevolgen van de gaswinning aldaar. Deze taart heeft voor zichzelf misschien het idee dat ze heel wat presteert maar haar participatiewet is in ieder geval een regelrecht drama.

Hoe kan het zijn dat het Binnenhof in Den Haag voor ruim een half miljard gerenoveerd gaat worden? Een kleine 76 miljoen meer dan begroot, maar ja peanuts natuurlijk.
Dat geld zou beter naar de Groningers gaan. Den Haag smijt met geld dat niet van hen is!
Het vermoeden is dat het geld dat gebruikt gaat worden om die hopeloze stapel Haagse stenen te renoveren uit de aardgasbaten uit de Groningse bodem gefinancierd zal gaan worden.
Hoe eerlijk is het verhaal nu nog? Donder de troep in de Hofvijver. 

Nee, als het aan mij zou liggen zou ik op 20 maar aanstaande het beleg van Den Haag voor een feit willen zien. Eruit met de gevestigde orde voor zover mogelijk.

Weg met de meerderheid uit de Eerste Kamer en laat Rutte de boodschap duidelijk zijn!