Russen op terugtocht?

Oekraïense troepen verdrijven Russen uit hun posities in Serebrianka-bos, oblast Loehansk

ZATERDAG 15 JUNI 2024, 15:48
Oekraïense troepen verdrijven Russen uit hun posities in Serebrianka-bos, oblast Loehansk
SCREENSHOT: DEEPSTATE-KAART

Russische troepen hebben hun posities in het Serebrianka-bos (oblast Loehansk) verloren.

Bron: DeepStateMap, een interactieve kaart van de vijandelijkheden in Oekraïne; Sviatoslav Palamar, plaatsvervangend commandant van de Azov-brigade

Details: DeepState-analisten meldden ’s ochtends dat de Russen zich hadden teruggetrokken in het Serebrianka-bos en het dorp Klishchiivka, maar ook waren opgerukt in de buurt van de nederzettingen Kalynivka, Novopokrovske en Yasnobrodivka.

Later bevestigde Palamar dat Oekraïense verdedigers de Russen uit het Serebrianka-bos hadden verdreven.

Citaat van Palamar: “De bezetters hebben zich teruggetrokken in het Serebrianka-bos – dat is wat sommige media melden.

Ze hadden het met een meer menselijk tintje moeten melden: ze (de Russen) hebben hun posities verloren of dat [de Oekraïense] strijdkrachten de orks (de Russen) uit hun posities hebben verdreven als je de eenheid die ervoor zorgde dat ze zich terugtrokken niet wilt noemen.

ADVERTENTIE:

En hoe kan men anders op een versluierde manier schrijven over de inspanningen van de 12e Azov Special Forces Brigade om de indringers dag na dag, uur na uur, maandenlang terug te dringen?

We hebben het niet over wat er precies gebeurde voordat onze jongens dit gebied betraden.

Wie stopte het offensief op Terny? Ik vraag me af wat ze zullen zeggen als de Azov-soldaten – ik hoop het echt – de juiste wapens krijgen?”

Achtergrond: Luitenant-kolonel Denys Prokopenko, commandant van de Azov-brigade van de Oekraïense Nationale Garde, sprak zijn dankbaarheid uit aan de regering van de Amerikaanse president Joe Biden voor het opheffen van het verbod op wapenleveranties voor de brigade.

———————

Lex talionis
in hostem omnia vici

Si vis pacem, para bellum
Slava Ukraini