120 uur vs. 21 jaar

Het is op dit moment weer hot news, de doodrijdster van Yannick Frijns (21) op Texel, ene Pamela H.(26) krijgt de summiere taakstraf van 120 uur.

Dit kutwijf zat voorlopig wél te appen! Volgens de rechtbank zat er 97 seconden tussen het laatste appje en het moment dat ze 112 belde.
Deze beltrol houdt vol dat ze op het moment dat ze Annick van achteren aanreed niet meer aan het appen was.

97 seconden! Dat is 2 1/2 minuut!
Dus er zat 2 1/2 minuut tussen de laatste app en het bellen naar 112. Dat is precies genoeg om iemand dood te rijden en verbijsterd en verslagen uit je auto te stappen.

Deze pruim krijgt van de rechtbank een taakstraf van 120 uur! Hoe belachelijk is dat? Is dat wat een mensenleven hier in dit apenland tegenwoordig nog waard is?
Het is een grof schandaal dat de rechtbank het verhaal dat ze eerst bij een boerderij is gestopt om de app te lezen en toen doorreed nog gelooft ook!
Onmogelijk zou ik zeggen! Als je je ogen op de weg houdt zoals het hoort is dit een lulverhaal! Dit ongeval kan alleen maar hebben plaatsgevonden door rijden met die stomme telefoon in je tentakels!
Maar misschien is de rechter in deze zaak zelf ook als zovelen een smartphone-addict! Het is mij toch onduidelijk op welke hand de rechters van tegenwoordig zijn. Het lijkt er op dat ze allen in hetzelfde rotte nest zijn uitgebroed.

Die achterlijke telefoons behoren niet in het verkeer, punt uit!

Kinderen krijgen al bochels doordat ze maar constant op dat schermpje zitten en lopen te loeren, compleet ziekelijk. De hele generatie van kinderen van tussen acht of negen en dertig jaar (sorry maar de leeftijd loopt gewoon door) is tegenwoordig verslaafd aan de flatscreens. Ze horen je niet eens als je tegen ze praat en als ze dan moeten praten zijn ze compleet wereldvreemd. Het is een epidemie! Een enge ziekte waar we vanaf moeten.

Mensen in restaurants praten niet met elkaar maar appen. Ze zitten tegenover elkaar met smartphones, hoe zielig gaat het nog worden?
Ze hebben dan wel social media maar geen sociaal leven. Alles loopt tegenwoordig via Facebook, Twitter en WhatsApp. De verslaving kent geen grenzen. Of je mensen zoals ik zeg in een restaurant ziet zitten, in de supermarkt, de auto of op de fiets of zelfs maar op straat ziet lopen, echt iedereen is alleen maar gefocust op die telefoon.

Ik ben heel eerlijk, ik heb ook zo´n ding, maar ik gebruik hem zelden en dan alleen om te bellen. In de auto staat dat ding gewoon uit en niet zoals een journaliste of columniste van het A.D. bij Pauw verklaarde dat als ze alleen in de auto zit het ding op haar schoot heeft liggen. Feitelijk te idioot om over te praten. Ze moet zich kapot schamen, temeer omdat ze verkondigde ook kinderen te hebben.
Dit zou je gewoon niet moeten willen.

Laatst stond ik te wachten om een rotonde op te rijden. Er kwam een sliert van ongeveer tien auto´s die ik voor moest laten gaan. Acht daarvan zaten met een telefoon of tablet in de hand.
Als het klopt, zou er een app zijn die het onmogelijk maakt te appen of te bellen onder het rijden. Klinkt vreemd, maar zou zomaar het ei van Columbus kunnen zijn. Laten ze dat verplicht maken of iets in die geest dat het onmogelijk maakt de telefoon in een rijdend voertuig te gebruiken.

Als je op de weg zit dan hou je je blik op de weg en niet zoals ik ooit iemand op weg naar Utrecht zag doen: een krant op je stuur onder het rijden.
Je beschermt allereerst een ander tegen jezelf!

Het lijkt me ook nog steeds een goed idee om jongeren die de rijopleiding volgen te confronteren met foto´s of wrakken van dodelijke ongevallen, zodat ze zien wat er gebeurt en niet overmoedig instappen met de gedachte dat hun heilige koe almachtig is. Hier zou meer rumoer om gemaakt moeten worden.

Het wordt hoog tijd dat de politiek hier nu eindelijk eens paal en perk aan gaat stellen, in het verkeer bedoel ik dan, want wat mensen verder met hun sociale leven doen zal me een zorg zijn.
Ze hadden op de snelweg ook nooit de snelle jongens van de Rijkspolitie (weet u het nog?) mogen wegbezuinigen en als ik dan weer een vrachtwagen of automobilist verdachte zwaaibewegingen zie maken mis ik die gasten waarachtig. Je zult maar door een bellende vrachtchauffeur in de vangrail geplet worden of achteraan in de file staan terwijl er zo´n achterop komende zware jongen zit te appen in plaats van op te letten. Hoe vaak komt het niet voor dat een vrachtwagen op een file inrijdt.

Bellen en appen in een auto moet bestraft worden als misdaad, gelijk aan alcohol. Dat houdt in dat er geen taakstraffen maar celstraffen op komen te staan.
Een taakstraf van 120 uur is geen genoegdoening in het geval van Yannick, hier hoort doodslag ten laste gelegd te worden.

De ouders van Yannick zijn een petitie gestart die aan de tweede kamer gaat worden aangeboden in december. Je vindt deze hier!

Als we Nederland dan toch zo graag veiliger willen maken, zoals altijd zo hard wordt geroepen, begin dan eerst eens bij jezelf!

Teken de petitie, want als er niks verandert ben je zelf misschien de volgende die door een verslaafde apper om het leven komt.